Beneficiile Marketing-ului Olfactiv

Vânzările Cresc

Consumatorii sunt mai dornici să cumpere și dispuși să plătească mai mult într-un mediu parfumat.

Amprentă Puternică

Lasă o amprentă puternică asupra creierului și permite clienților să-și amintească de brandul dumneavoastră.

Atrage Clienții

Atrage clienții, îi încurajează să rămână mai mult timp și să revină în locul respectiv

Fidelizare Clienti

Construiește un grad ridicat de fidelizare al clienților.

Conectare Emoțională

Vă conectați cu clientul la un nivel emoțional.

Relaxare

Creează o atmosferă placută de armonie și relaxare.

Claritate

Îmbunătățește concentrarea și claritatea mentală.

Reduce stresul.

Crește productivitatea, relaxarea si reduce stresul.

Stări Pozitive

Creează diferite stări de spirit pozitive.

CUM FUNCȚIONEAZĂ MARKETINGUL OLFACTIV?

Parfumarea spațiului și marketingul olfactiv sunt instrumente eficiente pentru atragerea clienților, pentru extindereaa brandului și care întăresc atributele unui brand în mintea clientului. Marketingul olfactiv creează un mediu plăcut unde clienții și angajații se pot simți confortabil, plini de energie și inspirație. Parfumarea spațiului are o tendintă de creștere în publicitate și devine din ce în ce mai de succes deoarece companiile încep să realizeze că simțurile noastre joacă un rol vital și complex în formarea stării de spirit.

Știința Marketing-ului Olfactiv

Cel mai sensibil dintre toate simțurile omului și primul care se dezvoltă la rasa umană chiar înainte de naștere, mirosul are un rol extrem de important în modalitatea de percepție și de acomodare la mediu.

Oamenii iși pot aminti mirosurile cu o acuratețe de 65% chiar și dupa un an, în timp ce memoria vizuală funcționează la un nivel de 50% dupa trei luni.


Studiile au arăt că 75% din emoții sunt declanșate de mirosul legat de plăcere, buna dispoziție și memorie. Din aproape 110.000 de tipuri de mirosuri existente în natură, oamenii percep aproximativ 10.000 de tipuri.

Rezultate Demonstrate

Studii independente au arătat că majoritatea clienților expuși la un mediu parfumat tind să aibă un angajament mai lung cu locul respectiv, petrec mai mult timp, cheltuie mai mult, iși amintesc brandul mai bine, sunt mai relaxați și au o stare de spirit mult mai bună.

Acesta este motivul pentru care companiile cele mai cunoscute din Romania au ales aparate odorizante profesionale Softambient ca partener de parfumare pentru spații.

Studiile
Marketing-ului Olfactiv

Afacerile inteligente de mâine vor crea un brand puternic care va depăși tărâmul tradițional al reclamelor TV și tipărite. Aceste mărci își vor angaja clienții într-o experiență multi-senzorială, creând un mediu care satisface toate cele cinci simțuri și devine unic.

Un studiu realizat la Hilton Hotel and Casino din Las Vegas a arătat că veniturile din jocurile de noroc au crescut cu 54% atunci când o zonă de aparate de slot a fost parfumată. În timp ce rezultatele în zona neparfumată a aparatelor de slot au rămas neschimbate.
Rolls Royce a reprodus parfumul marelui său vânzător, Silver Cloud din 1965, și îl pulverizează sub scaune pentru a recrea parfumul acestui clasic „Roller”.
Centrul Viking Jorvik injectează miros în muzeul său din York pentru a oferi vizitatorilor o simulare adevărată a mirosului epocii vikingilor. Muzeul atrage peste 14 milioane de vizitatori pe an care vin să experimenteze mirosuri ca o toaletă vikingă, centre comerciale și showroom-uri de mașini.
O mașină nouă chiar miroase a nou? Pe măsură ce o mașină este scoasă de pe linia de producție, în interior este pulverizat un „miros de mașină nouă” artificial care durează aproximativ 6 săptămâni. Mulți oameni vor opta pentru un vehicul second hand și vor cheltui bani în plus doar pentru a obține o mașină cu „mirosul de mașină nouă”.

În ultimii 25 de ani, cercetătorii au efectuat numeroase studii cu privire la efectele comportamentale ale mirosului asupra consumatorilor. Aceste studii indică faptul că încorporarea parfumului pentru a crea o adevărată campanie de branding multi-senzorial oferă un mesaj mult mai convingător pentru consumator.