SoftAmbient

Istoria si virtutile uleiurilor esentiale


Primele procedee de extracție ales uleiurilor esențiale au fost realizate în secolul 18, în timpul revoluției industriale. Extracția uleiurilor esențiale prin distilarea vaporilor de apa a permis dezvoltarea produselor alimentare și a parfumurilor. Folosirea aromelor s-a răspândit în Europa după ce cruciazii s-au întors în țările natale cu parufmuri exotice, în mod special apă de trandafir, devenind odată cu trecerea timpului extrem de populare. Secolul 14 aducea primul parfum pe bază de alcool cunoscut drept Apa Reginei Ungariei, alcătuit din rozmarin și vin. În următoarele secole, arta de a crea parfumuri s-a propagat în întreaga Europa, având cel mai răsunător ecou in Franța

Aromele naturale obținute din diverse plante există de mii de ani în Asia, cu precădere în China. Primele uleiuri au fost cele de scorțișoară și ghimbir utilizate pentru efectele lor paleative. Asia a jucat un rol primordial în cadrul primelor comerțuri de plante aromatice utilizate sub formă de esențe. Pășind înapoi în timp, aflăm că în China antică se obișnuia a se arde tămâie și multe alte soiuri de plante înmiresmate pentru a fi eliminate bolile și a se dezinfecta locuința. Cei care locuiau în Grecia antică, își împrospătau casele prin simpla răspândire a frunzelor de mentă pe podea. În conștiința mitologică, se credea că zeii erau înzestrați cu harul aromelor și a parfumurilor. 

Experiența arabă a avut o considerabilă amprentă în domeniul medicinei alternative. Grație uleiurilor esențiale, tratamentele terapeutice au dat roade, vindecând nenumărate persoane suferinde. Uleiurile esențiale sunt extrase în două moduri: ori prin distilare, ori prin presare, distiliarea fiind cea mai utilizată metodă.

Odorizantul de camera profesional a apărut după 1940 când Bob Surloff a inventat primul difuzor de arome , devenind un pilon în industria aparatelor de uleiuri esențiale, pavând calea pentru tinerii entuziaști ce aveau să inoveze industria. Astfel, SoftAmbient își propune să transmită pe mai departe tradiția, inovând domeniul parfumurilor ambientale profesionale.

Experiența de zeci de ani în acest domeniu și pasiunea infinită ne-au determinat să vă aducem stări de bucurie sinceră, euforie și sănătate spirituală prin intermediul odorizantelor profesionale și a uleiului esențial! Feel the fragrance, feel the happiness of wellness!