SoftAmbient

Beneficiile aromaterapiei pentru sanatate


Uleiurile esentiale ale aromaterapiei sunt create utilizându-se diferite plante medicinale, flori, ierburi aromatice și rădăcini curative, toate acestea dovedindu-se a avea efecte incontestabil benefice pentru sănătatea fizică, emoțională și spirituală.

De mii de ani, aromaterapia reprezintă o practică medicinală de încredere în rândul culturilor din întreg globul. Mii de medici au apelat la aromaterapie datorită efectelor antibacteriene, antiinflamatorii și analgezice pe care uleiurile esențiale le dețin cu desăvârșire. Deci, pentru ce utilizăm aromaterapia? Unul dintre motivele primordiale invocate de multe persoane, conform multor studii, include ameliorarea durerilor, îmbunătățirea calității somnului, reducerea stresului, depășirea simptomelor depresiei, ameliorarea durerilor de articulații și chiar combaterea efectelor cancerului. În zilele noastre, se pot găsi peste 40 de tipuri de uleiuri esențiale în lumea întreagă, multe dintre ele chiar produse în laboratoarele noastre: https://www.softambient.ro/Diversitate-parfum-hotel-casa-camera-uleiuri-esentiale . Lavandă, lămâie, ciocolată, santal, cafea sunt câteva dintre multele arome pe care vi le punem la dispoziție spre a combate probleme atât spirituale, cât și fizice! 

Anumite uleiuri esențiale au proprietăți antiseptice ce ajută la înlăturarea bacteriilor și contribuie astfel la combaterea problemelor respiratorii, precum congestia nazală, strănutul sau alergiile. De asemenea, printre uleiurile esențiale ce contribuie la tratarea infecțiilor sinusale, răcelilor, gripelor și oboselii putem enumera următoarele:eucalipt, mentă, rozmarin, lămâie, oregano, tea tree. Portocala, ghimbirul și turmericul ajută împotriva artrozelor, infamațiilor musculareși a migrenelor acute. Toate aceste arome magice sunt puse la dispoziție de SoftAmbient!

Pentru a reliefa căt mai pregnant beneficiile aromaterapiei, dorim să menționăm următoarele fapte extrem de interesante! Acum 2500 de ani, Hippocrate recomanda băile aromaterapeutice pentru prevenirea bolilor și îmbunătățirea stării de spirit. În anul 100 î.Hr, faimosul filosof Dioscorides menționa uleiuile esențiale în cadrul scrierilor sale, mai precis: cardamon, scorțișoară, busuioc, fennel, ienupăr, pin, trandafir, rozmarin. Aromaterapia era, de asemenea, utilizată de preoții egipteni în timpul ceremoniilor religioase și ca agenți antispetici. În plus, începând cu secolul 19, cercetătorii au ănceput să utilizeze extrace botanice în cadrul studiilor și, mai apoi, în lupta împotriva tuberculozei și a infecțiilor. Înșiși solații francezi din Primul Război Mondial erau tratați cu uleiuri esențiale peste rănile severe și împotriva depresiei.